Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftsoppa med quesadilla

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod och så lätt att göra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Soppa: Grovriv morötterna och skala och hacka scharlottenlöken. Fräs morötter och scharlottenlök i smör. Strö över mjöl. Späd med vatten. Tillsätt fiskbuljongen, låt puttra i cirka 10 min. Tillsätt ost, crème fraiche och dill. Låt sjuda i cirka 5 min. Mixa ingredienserna med stavmixer. Smaka av med kajennpeppar, salt och eventuellt några droppar konjak. Tillsätt lite nyhackad dill i soppan. Plocka undan 12 kräftstjärtar och grovhacka resten.
  2. Quesadilla: Lägg i 1 bröd i varm stekpanna. Fördela osten på brödet. Låt smälta ner. Lägg över det andra brödet. Stek på båda sidor. Tag upp och skär i 8 trekanter. Servera varma till soppan
  3. Vid serveringen läggs grovhackade kräftstjärtar i soppskålar. Häng 3 kräftstjärtar på kanten som dekoration. Slå över het soppa i skålen. Servera med quesadillabröd.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Gillsan 30 mars 2009

    Denna soppa måste jag prova, jag bara älskar kräftor så tack för receptet.

  • Disen 1 januari 2010

    Vilken underbar soppa!! Den blev succé på nyårsfesten. Det var inte sista gången jag gjorde den. Jag säger bara MUMS! Tack för receptet.

  • Born61 21 januari 2010

    Underbart gott! Skönt med en enklare variant av kräftsoppa där man slipper hålla på med kräftskal. Det som hette quesadilla var också mycket gott. Något jag aldrig provat innan, men det kommer att serveras quesadilla fler gånger och till fler rätter hemma hos oss! Naturligtvis blir det en 5:a från oss!

  • kroennlund 26 mars 2010

    Supergod och enkelt tillagad soppa - Quesadillan förhöjer smaken men är inget måste. Har aldrig provat den med konjak men däremot med lite vitt vin för lite syrligare smak. Gick åt som smör i solsken på nyårsfesten i em repriserar vi succén

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.