Kräftströmming från skärgården

Den här strömmingslådan har vi alltid på bordet till jul, påsk och midsommar. Men naturligtvis så är den lika god när som helst, så väl varm som kall.

Kräftströmming från skärgården
Källa: Egentagen bild
Uppladdad av: matnytt
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 kg orensad strömming
2 tsk salt
1 dl finhackad dill
1 msk dillfrö
½ dl tomatpuré
2 msk matolja
3/4 dl vatten

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
10290
Sparat:
217

Gör så här

Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet och klipp bort rygg och stjärtfenor.
Lägg filéerna på en skärbräda med skinnsidan uppåt. Strö över ca hälften av saltet.
Rulla ihop fisken med köttsidan utåt och lägg dem tätt i smord eldfast form.
Strö den finhackade dillen och dillfröna över. Rör samman tomatpurén med resten av saltet, matolja och vatten. Häll det över strömmingen och täck formen med aluminiumfolie.

Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. 200 grader.
Dela

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.