Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämbullar - sockerbullar-gluten och laktosfritt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Sprängfyllda fikabullar är en säker succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 240 grader
  2. Gör fyllningen. Blanda mjölk, gulor, socker och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av kastrullen precis före kokpunkten så att krämen inte skär sig. Låt den svalna av och tillsätt vaniljsockret.
  3. Smula jästen i en bunke och rör ut med det kalla degspadet av mjölk och fett. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt socker, salt och mjölmix och arbeta degen väl. Skrapa ned degen på bordet och knåda den smidig. Tillsätt mjölmix om degen kladdar.
  5. Dela upp degen och kavla ut bitarna tunna degplattor i omgångar. Sporra ut rutor, 8x8 cm stora.
  6. Lägg en klick vaniljkräm (3/4 dessertsked) på varje ruta. Nyp ihop hörnen så att krämen täcks. Ställ ut pappersformarna på plåt och lägg i bullarna med skarven ned. Täck över plåten med bakduk och låt bullarna jäsa i drygt 1 1/2 timme (gärna mer).
  7. Grädda till lagom färg i 9-10 minuter. Låt bullarna svalna något innan du penslar dem med fett och doppar ytan i socker. Vill du frysa dem går det bra men då sockrar jag dem när jag ska servera dem.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Teskedsgumman79 30 september 2011

    Tack för ett otroligt bra recept!! Har alltid varit orolig för att de inte ska bli bra när man bakar utan vanligt vetemjöl men tänkte jag kan ju inte annat än misslyckas om de skulle vara så =) Men detta recept gjorde att jag kommer att ge mig in och fortsätta att baka gluten och mjölkfritt =) De var trotts allt lite krångligt att göra med vanlijfyllning men bara man kommer på hur man gör så funkade allt bra och snygga vart som dessutom =P super Goda bullar , bra smak och ungarna älskar dom!! Bättre an köpbullar!!! Tack igen! mvh maja

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.