Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämfyllda cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa underbara cupcakes täcks av en läcker vaniljkräm. När du tagit en tugga upptäcker du att samma fyllning döljs i mitten, det blir en dubbel njutning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en muffinsplåt som rymmer tolv muffins med pappersformar.
  2. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao, bakpulver, salt, 2½ dl vatten och olja i en stor skål. Fyll formarna till en tredjedel med smet. Grädda 15-20 minuter, prova med en provsticka att de är klara. Låt muffinsen svalna.
  3. Gör fyllningen. Lägg mascarpone, citronskal, apelsinskal, florsocker och vaniljpulver i en stor skål och vispa ihop med en elvisp till en jämn och luftig kräm.
  4. Gör ett snitt med spetsen av en kniv i muffinsen. Lägg hälften av fyllningen i en sprits med lång och spetsig tyll. Stick in tyllen i snittet och fyll muffinsen med kräm.
  5. Bred resten av fyllningen ovanpå muffinsen. Garnera ev med riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.