Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämfyllda squashblommor med bärsås.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt modern, sommarfräsch och fräsig efterrätt skapad av Chef John Torode (domare och programledare i Masterchef UK).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att rosta saffranet i en kastrull precis så att den börjar släppa på aromen. Dela på vaniljstången och skrapa med knivspetsen längs vaniljstångens insida och lägg det i kastrullen tillsammans med vaniljstången och saffranet. Häll sedan i mjölken (alternativt 200 ml mjölk och 50 ml vispgrädde).
  2. Medan det står och småputtrar, blanda ner äggulor, socker och mjöl i en separat skål. För att enklare vispa till en jämn och fin smet, börja med att vispa ihop äggulorna och sockret, sen i med mjölet. Häll nu den upphettade mjölkblandningen på äggkrämen medan du rör om hela tiden. När det är ihopblandat, häll tillbaka vätskan i kastrullen och fortsätt rör om tills den tjocknat och blivit jämn och fin. OBS! Gör aldrig tvärtom, dvs, häll aldrig äggkrämen i den varma mjölken då får ni bara äggröra!
  3. Fyll en sprits med vaniljkrämen för att sedan fylla squashblommorna till hälften. Det är bra om man har en sprits med ett plastmunstycke för att lättare kunna fylla och hantera squashblommorna. Sleva in några krossade pistaschnötter. Fyll sedan på med mera kräm för att hålla nötmixen på plats. Vrid till sist toppen av blomman så att den försluts.
  4. Nu till såsen! Blanda ner sockret, vattnet, fröna och fruktsaften från granatäpplet i en liten kastrull och hetta upp tills sockret har lösts upp. Sila såsen och tillsätt Grand Marnier, rosvattnet och hallonen. Rosvatten hittar du i en välsorterad mellanösternaffär. Låt såsen koka upp, reducera tills det har blivit en härlig, såsig konsistens. Flytta kastrullen från plattan. Låt svalna.
  5. Friteringsdags! Obs!! Var alltid försiktig när ni handskas med het olja!!
  6. Börja med att hälla i alla torra ingredienser i en skål. Vispa först ner ägget påföljt av det kolsyrade vattnet. Pudra squashblommorna med majsmjöl så att frityrsmeten fastnar bättre. Fritera sedan blommorna tills de blivit gyllenbruna. Rulla sedan blommorna i eller pudra på med kanel- och sockerblandningen. Sleva upp 2-4 msk sås på en desserttallrik, räkna med 2 blommor per portion. Servera gärna med kaffe.
  7. Buon Appetito!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.