Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig äppelpaj

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Detta är ett recept på en god krämig äppelpaj jag fann på internet.Alltså inte min egen skapelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet. Rör ner mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker. Tryck ut degen i en rund form ca 22 cm i diameter. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem tätt i formen. Strö över lite socker och kanel. Vispa ihop mjölk, crème fraiche, ägg, äggula och mandelmassa. Skeda smeten över äpplena. (Om du tycker om citronsmak så kan man ta i citronskal av en halv citron i denna smeten. Men öka ta då också lite mer socker att strö över).
  2. Grädda i 200 grader på näst nedersta falsen i ca 25 min.
  3. Servera med vispad grädde eller vaniljsås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.