Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan.
Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform på ca 22-25 cm.
Vispa socker och smör poröst med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Sikta över mjölet, häll i mjölken och saltet. Vispa tills du fått en slät kräm.
Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och vaniljextrakten, ha sedan i det i krämen.
Skiva äpplena tunt och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt kanel och socker. Skaka runt påsen lite och "massera" in kanelen så det täcker alla bitar.
Häll hälften av fyllningen i pajskalet.
Lägg hälften av äpplena ovanpå. Häll sedan över
resten av krämen. Avsluta med äppelskivor.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 160 grader i ca 1 timme. Låt kakan svalna.