Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig äppelpaj

 
Skriv ut

Istället för den enkla normala smulpajen kommer här en supergod krämig version med smak av vanilj och kanel!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform på ca 22-25 cm. Vispa socker och smör poröst med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Sikta över mjölet, häll i mjölken och saltet. Vispa tills du fått en slät kräm. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och vaniljextrakten, ha sedan i det i krämen. Skiva äpplena tunt och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt kanel och socker. Skaka runt påsen lite och "massera" in kanelen så det täcker alla bitar. Häll hälften av fyllningen i pajskalet. Lägg hälften av äpplena ovanpå. Häll sedan över resten av krämen. Avsluta med äppelskivor. Grädda i nedersta delen av ugnen i 160 grader i ca 1 timme. Låt kakan svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.