Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig blåbärscheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det här är en klassisk New York cheesecake med digestivebotten med len och krämig färskostfyllning av sojafärskost. Blåbären gör den både godare och vackrare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smula sönder eller mixa kexen och blanda eller mixa ihop dem med margarinet. Pressa ner smulorna i en springform 22-24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  4. Rör ihop sojafärskost, florsocker, citronsaft och eventuellt citronskal. Blanda ner yoghurt, mjöl och maizena och vispa fyllningen luftig.
  5. När formen med bottnen kallnat smörjs kanterna med matfett och blåbären breds ut ovanpå den förgräddade bottnen. Häll på fyllningen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-70 minuter.
  6. Låt kakan svalna och låt den sedan stå i kylen i minst ett par timmar, helst över natten innan den skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.