Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig jordgubbspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en stor favorit hela året. Bäst är den på sommaren med färska jordgubbar, men går lika bra på vintern med infrysta bär. Kan ätas precis som den är, men under varma sommardagar är det gott med äkta vanlijglass till

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Grädda i 200 grader tills den har fått lite färg. Ca tio minuter. skiva under tiden jordgubbarna. Lägg dem i pajskalet och vispa lätt ihop äggen, socker och vanlijsocker. Rör därefter ner creme fraich eller yoghurten. Du kan ta hälften av vardera eftersom yoghurten ger en liten syrligare smak. Sist tillsätter du citronskalet om du vill. Häll smeten över jordgubbarna och grädda i ugnen ca 35 min. Tänk på att pajen sjunker ihop när du tar ut den. Låt den svalna lite innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.