Hemlagad färskost - gott på en bit knäcke tillsammans med en tunn skinkskiva.
Instruktioner
- Värm filmjölken och kesellan i en kastrull till knappt 50 grader under omrörning. När mjölken börjar bli flockig och ser ut att skära sig är den klar att hälla upp i ett kaffefilter eller i en silduk. (Vasslan kan man ta tillvara och använda som degspad i brödbak).
- Låt ostmassan självrinna i 4-6 timmar.
- Smaksätt ostmassan med honung, salt och pepparmix. Klipp gräslöken fint och tillsätt den.
- Klä en liten skål eller form med plastfilm och strö i hälften av de hackade nötterna och pepparkornen.
- Fyll formen med ostmassan och strö på resten av nötterna och rosépepparkornen.
- Täck formen med plasten och tryck försiktigt med handen, så att osten får en slät och jämn yta runt om.
- Förvara osten i kyl några timmar innan plasten tas bort och osten serveras.
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar