Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig julost med nötter

 
Skriv ut

Hemlagad färskost - gott på en bit knäcke tillsammans med en tunn skinkskiva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm filmjölken och kesellan i en kastrull till knappt 50 grader under omrörning. När mjölken börjar bli flockig och ser ut att skära sig är den klar att hälla upp i ett kaffefilter eller i en silduk. (Vasslan kan man ta tillvara och använda som degspad i brödbak).
  2. Låt ostmassan självrinna i 4-6 timmar.
  3. Smaksätt ostmassan med honung, salt och pepparmix. Klipp gräslöken fint och tillsätt den.
  4. Klä en liten skål eller form med plastfilm och strö i hälften av de hackade nötterna och pepparkornen.
  5. Fyll formen med ostmassan och strö på resten av nötterna och rosépepparkornen.
  6. Täck formen med plasten och tryck försiktigt med handen, så att osten får en slät och jämn yta runt om.
  7. Förvara osten i kyl några timmar innan plasten tas bort och osten serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.