Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kantarellsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en ren kantarelldröm. Kantarellens underbara smak får fritt spelrum, i en rund och fyllig miljö. Gör gärna en stor sats för den går bra att frysa i portionsförpackningar. Värm sen i mikron ca 3 minuter, så är lunchen klar. Denna regniga kantarellsommar 2012, har denna soppa avnjutits flera gånger. I frysen finns luncher till ”Lilla Gumman” så det räcker framåt 1:a advent.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa. Pudra över mjölet och smula i buljongtärningen, rör om. Häll i vattnet och koka upp under omrörning, tillsätt sedan vispgrädden. Låt småputtra på svag värme i ca 20 minuter, rör om då och då. Tillsätt osten och rör om tills den löst sig helt, smaka av och salta och peppra efter behag. Servera med en klick crème fraiche i och gärna en ostsmörgås till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.