Läcker paj med lagom vitlökssting. Färdig hollandaisesås fungerar alldeles utmärkt som fyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
Mät upp mjöl och matfett i en matberedare. Kör på högsta hastighet tills fettet finfördelas. Tillsätt kesellan och arbeta samman till en degboll. Låt vila kallt 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en rund pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen.
- Fyllning: Ansa och skölj purjolöken. Skiva den tunt och lägg den i botten på pajskalet. Blanda mjölk, hollandaisesås och lägg i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt citronpeppar och salt. Blanda ner den rivna osten. Plocka sönder laxen i mindre bitar med hjälp med fingrarna. Vänd ner laxbitarna i äggstanningen. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 30 minuter tills fyllningen stelnat. Dekorera gärna med limeklyfftor och bladpersilja.
Publicerat den
11 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar