Färsk lax med en krämig sås på grädde, fänkål, dill och en skvätt vitt vin.
Instruktioner
- Skär laxen i stora tärningar. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en traktörpanna och tillsätt vinet.
Låt koka in i lök och fänkål.
- Häll på grädde och crème fraiche. Lägg i laxbitar och dill.
Låt småputtra under lock ca 5 minuter tills laxen är genomkokt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg spenaten ovanpå lax och grädde och låt koka med en minut.
Häll av pastan och blanda med laxsåsen i pannan.
Vänd in räkor och gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med en citronklyfta.
Publicerat den
5 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej hej! har letat efter detta recept o äntligen hittat det :) älskar denna rätt :)