Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig laxpasta med räkor och dill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsk lax med en krämig sås på grädde, fänkål, dill och en skvätt vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i stora tärningar. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en traktörpanna och tillsätt vinet. Låt koka in i lök och fänkål.
  2. Häll på grädde och crème fraiche. Lägg i laxbitar och dill. Låt småputtra under lock ca 5 minuter tills laxen är genomkokt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg spenaten ovanpå lax och grädde och låt koka med en minut. Häll av pastan och blanda med laxsåsen i pannan. Vänd in räkor och gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera med en citronklyfta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jessica_bullen 6 november 2011

    hej hej! har letat efter detta recept o äntligen hittat det :) älskar denna rätt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.