Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig laxtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Perfekt tårta till påskbordet. Eller till kalaset. Supergod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort kanterna på brödet, skär det i mindre bitar och kör dem i en matberedare till en smulig massa. Smält matfettet och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör samman färskosten med crème fraiche, tillsätt laxstrimlor, pepparroten och krassen. Blanda om. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Ta upp och krama ur lätt. Lägg dem i en kastrull med några droppar av blötläggningsvattnet att smälta i. Låt blandningen smälta försiktigt på svag värme. Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen och blanda om ordentligt. Häll fyllningen i formen och släta till ytan. Låt stå kallt minst 5 timmar innan den serveras. Garnera strax före servering, med laxrosor, citronskivor, limerasp och dillvippor

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Disen 20 februari 2010

    Mums!! Så himla god och lättlagad. Gjorde den dagen innan och garnerade innan servering. Kommer absolut att göra tårtan igen. Full pott såklart. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.