- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Väldigt god och enkel. Inspirerad av ett recept från buffé, men anpassad för att vara tjockare och mer smakrik.
Instruktioner
- Skala och tärna potatisen. Skiva purjolöken.
- Fräs purjolök i olja i ett par minuter, tillsätt sedan potatisen och hälften av persiljan. Häll på vatten och kycklingfond. Koka på medelvärme tills potatisen är mjuk.
- Stek under tiden baconen knapriga, och låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Dela dem i mindre, smuliga bitar.
- Mixa soppan slät, tillsätt sedan citronjuicen och resten av persiljan. Häll i grädden och värm soppan till önskad temperatur. Smaka av med vitpeppar och salt.
- Häll upp soppan i tallrikar, fördela det knapriga baconsmulet över soppan och ät med ett gott bröd till.
Publicerat den
8 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar