Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig potatissoppa med knaprig bacon

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Väldigt god och enkel. Inspirerad av ett recept från buffé, men anpassad för att vara tjockare och mer smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen. Skiva purjolöken.
  2. Fräs purjolök i olja i ett par minuter, tillsätt sedan potatisen och hälften av persiljan. Häll på vatten och kycklingfond. Koka på medelvärme tills potatisen är mjuk.
  3. Stek under tiden baconen knapriga, och låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Dela dem i mindre, smuliga bitar.
  4. Mixa soppan slät, tillsätt sedan citronjuicen och resten av persiljan. Häll i grädden och värm soppan till önskad temperatur. Smaka av med vitpeppar och salt.
  5. Häll upp soppan i tallrikar, fördela det knapriga baconsmulet över soppan och ät med ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.