Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig pumpagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vackra färger i en god och nyttig gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär köttet i 5 cm breda klyftor och skär klyftorna i ½ cm tjocka skivor. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en gryta, lägg i pumpan och koka 5 minuter. Slå pumpan i ett durkslag, låt den rinna av och spola under rinnande kallt vatten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva tomaterna. Hacka persiljebladen fint.
  3. Lägg crème fraiche i en skål. Skala vitlöken och pressa den i skålen. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver, kajennpeppar och oregano. Blanda väl. Rör till sist ner osten.
  4. Smörj en gratängform med olja. Varva pumpa- och tomatskivor i formen och bred på crème fraicheblandningen. Droppa över olja och gratinera i ugnen 30 minuter. Servera som ensamrätt eller tillbehör till kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.