Vackra färger i en god och nyttig gratäng.
Instruktioner
- Skala och kärna ur pumpan. Skär köttet i 5 cm breda klyftor och skär klyftorna i ½ cm tjocka skivor. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en gryta, lägg i pumpan och koka 5 minuter. Slå pumpan i ett durkslag, låt den rinna av och spola under rinnande kallt vatten.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva tomaterna. Hacka persiljebladen fint.
- Lägg crème fraiche i en skål. Skala vitlöken och pressa den i skålen. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver, kajennpeppar och oregano. Blanda väl. Rör till sist ner osten.
- Smörj en gratängform med olja. Varva pumpa- och tomatskivor i formen och bred på crème fraicheblandningen. Droppa över olja och gratinera i ugnen 30 minuter. Servera som ensamrätt eller tillbehör till kött.
Publicerat den
14 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar