Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig räkpaj med paprika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Just nu är mycket från 70-talet inne igen, och den krämiga räksåsen med paprika ger den här pajen en sann retrokänsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt sesamfrön och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Skala räkorna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Fräs löken mjuk i olja utan att den tar färg. Tillsätt vitlök och paprika. Fräs i ytterligare någon minut.
  5. Blanda i tomatpuré, créme fraiche, grädde och fond. Sjud ett par minuter. Smaka av med ajvar relish, tabasco och flingsalt. Vänd ner räkorna och värm försiktigt.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och strö över hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.