Just nu är mycket från 70-talet inne igen, och den krämiga räksåsen med paprika ger den här pajen en sann retrokänsla.
Instruktioner
- Mixa ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt sesamfrön och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
- Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Skala räkorna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Fräs löken mjuk i olja utan att den tar färg. Tillsätt vitlök och paprika. Fräs i ytterligare någon minut.
- Blanda i tomatpuré, créme fraiche, grädde och fond. Sjud ett par minuter. Smaka av med ajvar relish, tabasco och flingsalt. Vänd ner räkorna och värm försiktigt.
- Häll fyllningen i pajskalet och strö över hackad persilja.
Publicerat den
13 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar