Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig saffranspaj med hallongrädde

 
Skriv ut

En härlig paj med julkänsla! Kontrasten med hallongrädden mot saffranet är ljuvlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör alla pajingredienser i matberedare eller hacka samman dem för hand. Tryck ut degen io en form ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter, grädda sen i 10 minuter i 200 grader.
  2. Stöt saffran med lite av sockret. Blanda samman fraiche, socker, saffran, ägg och vaniljsocker. Vänd ner mandeln. Häll smeten i pajskalet och grädda i 25-30 minuter.
  3. Till hallongrädden mosas bären lätt med sockret. Vispa grädden ganska fast och vänd ner hallonmoset. Söta mer om det känns nödvändigt.
  4. Servera pajen ljummen med en klick hallongrädde!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.