Om den färska sparrisen har legat för länge och blivit mjuk, skär den då i bitar och passa på att göra den här krämiga soppan.
Instruktioner
- Smält matfettet i en stor kastrull på medelvärme. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk och glansig under omrörning, ca 5 minuter.
- Pudra över mjölet och fräs samman det med löken, 2 minuter. Ansa och skär sparrisen i bitar och låt den fräsa med i lökblandningen ett par minuter. Spara sparrisknopparna till garneringen. Späd med buljongen och låt det koka samman tills soppan har tjocknat och sparrisen är mjuk, ca 10 minuter.
- Purea soppan i omgångar i en matberedare eller mixer tills soppan är slät och fin. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Är sparrisen oskalad kan soppan behöva silas eller passeras genom en nätsil.
- Tillsätt mjölk, salt och peppar och värm soppan under omrörning tills den är genomhet, ca 10 minuter. Soppan får inte koka.
- Förväll sparrisknopparna i lättsaltat vatten 2 minuter. Häll upp soppan i varma tallrikar, lägg i några knoppar och klicka på gräddfil eller crème fraiche. Rör ut klickarna med en sticka eller dyl och servera soppan genast.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vansinnigt god soppa! Tack igen Queenie! Bo
full pott från oss! min första sparrissoppa ever, men inte sista det kan jag lova...