Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig sparrissoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om den färska sparrisen har legat för länge och blivit mjuk, skär den då i bitar och passa på att göra den här krämiga soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en stor kastrull på medelvärme. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk och glansig under omrörning, ca 5 minuter.
  2. Pudra över mjölet och fräs samman det med löken, 2 minuter. Ansa och skär sparrisen i bitar och låt den fräsa med i lökblandningen ett par minuter. Spara sparrisknopparna till garneringen. Späd med buljongen och låt det koka samman tills soppan har tjocknat och sparrisen är mjuk, ca 10 minuter.
  3. Purea soppan i omgångar i en matberedare eller mixer tills soppan är slät och fin. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Är sparrisen oskalad kan soppan behöva silas eller passeras genom en nätsil.
  4. Tillsätt mjölk, salt och peppar och värm soppan under omrörning tills den är genomhet, ca 10 minuter. Soppan får inte koka.
  5. Förväll sparrisknopparna i lättsaltat vatten 2 minuter. Häll upp soppan i varma tallrikar, lägg i några knoppar och klicka på gräddfil eller crème fraiche. Rör ut klickarna med en sticka eller dyl och servera soppan genast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bocuracao 8 april 2009

    Vansinnigt god soppa! Tack igen Queenie! Bo

  • sarapp 31 december 2011

    full pott från oss! min första sparrissoppa ever, men inte sista det kan jag lova...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.