Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig svamprisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En go och krämig svamprisotto som du enkelt varierar smaken på med olika svampsorter.

Ingredienser

Instruktioner

Ansa svampen och skär i mindre bitar. Hetta upp oljan i en panna och fräs svampen. Skala och hacka löken och vitlöken. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken under omrörning och rör ner riset. Blanda väl så att alla riskornen får en hinna av matfett. Koka upp buljongen. Späd med hälften av den heta buljongen och vinet. Koka upp och sjud tills all buljong kokat in. Späd med resten av buljongen och sjud under omrörning då och då tills nästan all vätska kokat in. Blanda i osten och svampen, klicka ner smöret och smaka av med salt och peppar. Låt risotton stå och "vila" några min innan den serveras med sallad, bröd och grön sparris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.