Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig thai-inspirerad wok med kyckling och jordnötter

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Det här receptet hittade jag på när jag var lite sugen på thaimat, men inte hade alla "riktiga" ingredienser hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nudlarna. (Jag brukar koka upp vatten i vattenkokaren, lägga nudlarna i en bunke, hälla över det kokande vattnet och vänta ca 5 min eller tills de är mjuka)
  2. Klipp eller skär kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem i oljan på hög värme i en stor wokpanna eller gryta. Häll över kokosflingor, ingefära och sweet chilisås och rör om. (alternativ till chilisåsen är ca 3 msk socker +1 msk chilipulver)
  3. Woka/stek tills kycklingbitarna är genomstekta. Blanda ner de kokta nudlarna, citronsaften, jordnötterna, grädden och creme fraichen och låt allt bli varmt. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • rogeflikkan 23 mars 2010

    Annorlunda men supergott, tror dekan va gott i matlådan också. får faktiskt en 5:a. Fast jag tog nog för lite nudlar, vägde inte utan tog typ 2 port , men skulle tagit mer

  • Ann_i_Fyras 28 augusti 2010

    Hej! Oj oj vad gott. Det här äter jag gärna igen. Gubben sa; - Att det här var det godaste på länge. Och det är ett jätte bra betyg. Jag strimlade i lite purjolök och morot. Bara för att få lite grönsaker. Så tack snälla att jag fick ta del av ditt recept. Med vänlig hälsning Ann

  • Mistys 1 september 2010

    Det här var gott! Jag wokade med strimlad purjo och sockerärtor också för att få lite grönt i! Kommer att göra igen! Tyckte dock att smakerna behövde balanseras upp med lite sälta så jag tillsatte en gnutta aromat också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.