Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig tonfisklasagne

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Gott och enkelt alternativ till köttfärslasagne som är en utmärkt rätt till matlådan. Lätt att göra med bara en sås och tonfisk som till skillnad från köttfärs inte behöver tillagas för sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skiva rödlöken. Finhacka vitlöken.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och rosmarin och fräs några minuter till. Tillsätt vatten, krossade tomater och buljongtärningen och låt allt koka sakta i ca 10 minuter.
  4. Blanda ner crème fraiche i tomatsåsen.
  5. Låt tonfisken rinna av och smula ner den i såsen. Krydda med salt, peppar och citronsaft.
  6. Varva tonfisksås och lasagneplattor i en ugnssäker form, strö sist över parmesan.
  7. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
  8. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • MalinF 7 oktober 2009

    Jag säger bara, mums! Jättegod lasagne:D

  • marwis 15 november 2009

    Denna lasagne är helt otroligt god och jättelätt att laga till. Hittade den på Ica.se. Kan verkligen rekommendera att pröva den!

  • Bappi 18 mars 2010

    Bytte ut rosmarin och tog sweet chilisås i stället. Jättegott/ kram Bappi

  • trissmamman 1 maj 2010

    mumsigt! tog i sweet chili som det stod i tidigre kommenter + hade i en burktil tonfisk. Även barnen tyckte om det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.