Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig tonfiskpasta med cocktailtomat, persilja, citron och babyspenat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

I detta recept har jag använt mig av pastaspiraler. Jag ville röra ihop något lättgjort och snabbt till middag idag och vipps så stod det här härliga receptet på bordet! Det vart riktigt gott! Det går givetvis att byta ut pasta spiralerna till någon annan pastasort. Tänk bara på att ha en "liten pasta sort", alltså ingen spagetti-sort. Servera gärna med riven parmesanost, det blir verkligen pricken över i:et! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull till pastan, följ paketets instruktioner.
  2. Ansa och finhacka rödlöken och vitlöken. Halvera cocktailtomaterna.
  3. Värm upp en stekpanna, klicka i smör och vänta tills det börjar fräsa. Häll i rödlöken och vitlöken och stek tills de mjuknat.
  4. Tillsätt cocktailtomaterna, salt, svartpeppar och citronpeppar. Låt stå och puttra i 5 minuter.
  5. Öppna tonfiskburkarna och häll ut oljan. Hacka persiljan och babyspenaten.
  6. Tillsätt tonfisken och persiljan. Se till att tonfisken fördelas i mindre bitar. Låt stå och puttra i ytterligare 5 minuter.
  7. Häll av pasta vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
  8. Tillsätt tonfiskblandningen i kastrullen och rör om.
  9. Häll i creme fraichen och matlagningsgrädden. Rör om till en krämig blandning.
  10. Halvera citronen och pressa i saften. Tillsätt babyspenaten. Rör om ordentligt!
  11. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gertluddpowwel 13 april 2013

    Helt okej vardagsrätt! Blev mycket också :) Stark 3:a! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.