Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig yoghurtpaj med blåbär

 
Skriv ut

Det är yoghurten som gör att man bara vill ha mer av den här pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform med diameter 23 cm och förgrädda i 15 minuter. Låt sedan svalna på galler.
  2. Häll vattnet i en kastrull. Strö gelatinpulvret över och ställ undan i några minuter. Koka sedan gelatinet i 3- 4 minuter under ständig omrörning , tills gelatinet lösts upp. Häll ½ dl vispgrädde i en metallbunke och tillsätt gelatinet.
  3. Fyll en stor bunke med isbitar och kallt vatten.Häll yoghurt och socker i en bunke och rör om. Vispa försiktigt ner yoghurtblandningen i gelatinet. Ställ sedan bunken i i isbadet. Kyl fyllningen tills den börjar stelna, i 10 -15 minuter. Rör om då och då. Vispa resten av grädden riktigt tjock med elvisp. Vänd försiktigt ner grädden och 250 g bär i youghurtblandningen. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet och lägg resten av bären på fyllningen.. Kyl pajen i 30 minuter eller tills den har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.