Fudge är ett julgodis som jag gör varje jul, klart en av favoriterna. Krämigt och mumsigt.
Instruktioner
- Koka fudgen under omrörning, ca 20 minuter.
Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar.
(Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten. När fudgen stelnar så att den går att forma till en kula klarar fudgen kulprovet.)
När fudgen kokat klart, ta den av spisen och rör i smör, vaniljsocker och ev. hackad mandel. Rör kraftigt tills allt smör smält.
- Häll genast upp fudgen i en form som är ca 20x30 cm, eller större beroende på hur tjock du vill ha fudgen.
Klä med bakplåtspapper eller smöra.
Låt stå kallt i ett par timmar och skär därefter upp den i lagom stora bitar.
Publicerat den
17 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mumsigt, men jag tyckte att plåten var lite stor... Jag tog en plåt som var 10x20 det funkade lite bättre!
Jättebra recept! Fudgen blev hur god som helst. Blir nog snart en tradition i huset.
Klarade kulprovet men blev lite för mjuk iaf. Tror jag var lite för ivrig. n.n Ska koka längre nästa gång. Good. ~ 5poäng.
vad svårt den blev jette smulig =( vad gorde jag för fel
jag åt lite av min då fick jag sjuk i magen aaaaaaaaaaaaa vad har jag gort
Fick inte heller till det, blev kornig och torr.