Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämiga fudge

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Fudge är ett julgodis som jag gör varje jul, klart en av favoriterna. Krämigt och mumsigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka fudgen under omrörning, ca 20 minuter. Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar. (Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten. När fudgen stelnar så att den går att forma till en kula klarar fudgen kulprovet.) När fudgen kokat klart, ta den av spisen och rör i smör, vaniljsocker och ev. hackad mandel. Rör kraftigt tills allt smör smält.
  2. Häll genast upp fudgen i en form som är ca 20x30 cm, eller större beroende på hur tjock du vill ha fudgen. Klä med bakplåtspapper eller smöra. Låt stå kallt i ett par timmar och skär därefter upp den i lagom stora bitar.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • EliinAnderssson 16 december 2011

    mumsigt, men jag tyckte att plåten var lite stor... Jag tog en plåt som var 10x20 det funkade lite bättre!

  • Mimmi1995 20 december 2011

    Jättebra recept! Fudgen blev hur god som helst. Blir nog snart en tradition i huset.

  • Vintra 20 december 2011

    Klarade kulprovet men blev lite för mjuk iaf. Tror jag var lite för ivrig. n.n Ska koka längre nästa gång. Good. ~ 5poäng.

  • ettmod 19 december 2012

    vad svårt den blev jette smulig =( vad gorde jag för fel

  • ettmod 22 december 2012

    jag åt lite av min då fick jag sjuk i magen aaaaaaaaaaaaa vad har jag gort

  • Pajkulan 3 januari 2013

    Fick inte heller till det, blev kornig och torr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.