- Serverar: 20-25 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Min dotter stod i affären och spanade på kycklingsoppa. Jag är inte förtjust i pulversoppor så jag tyckte att vi skulle koka egen, så lite styrd av min dotters smak kom denna soppa till.
När jag gör soppa så brukar jag passa på att göra storkok och frysa in, alltid bra att ta till vid mellanmål eller lunch.
Instruktioner
- Lägg kycklin filéerna i en kastrull, strö över 1 msk curry och 1 msk salt täck med vatten, koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
- Häll av kycklingen och låt svalna. Klipp den svalnade kycklingen i småbitar ner i en 10 liters kastrull.
- Skiva morötterna i ½ cm tjocka skivor.
Dela purjolöken på längden och skiva sedan den i ½ cm tjocka skivor. Häll i morötter, purjolök och de röda linserna i kastrullen med kycklingen. Över detta hälls de passerade tomaterna och vattnet. Koka upp och låt småputtra tills morötterna är mjuka.
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet medan du väntar på att morötterna ska kokas mjuka.
Under tiden som kastrullerna sköter sig själva på spisen, skärs squashen i centimeterstora tärningar. Häll och skölj av bönorna.
- När morötterna är klara så häller du i kokosmjölk, squash och bönor och kryddar med curry, salt, chilipeppar, persilja, ingefära och kardemumma.
Smaka av, krydda mer efter egen smak om det behövs.
Publicerat den
8 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
När jag gjorde den här soppan så blev min inte direkt en soppa utan en sorts grötig gryta. Smaken kan beskrivas som "indisk", vilket jag inte är jätteförtjust i, och jag tycker att det blev väldigt mycket kaka på kaka med pasta och bönor och linser. Men så är jag ganska kräsen tyvärr. Min pojkvän tyckte dock mycket om den :)
Jag bjöd släkten på den och den blev supergod!! Det är en klart favorit nu :)