Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kraftig kycklingsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Min dotter stod i affären och spanade på kycklingsoppa. Jag är inte förtjust i pulversoppor så jag tyckte att vi skulle koka egen, så lite styrd av min dotters smak kom denna soppa till. När jag gör soppa så brukar jag passa på att göra storkok och frysa in, alltid bra att ta till vid mellanmål eller lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklin filéerna i en kastrull, strö över 1 msk curry och 1 msk salt täck med vatten, koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
  2. Häll av kycklingen och låt svalna. Klipp den svalnade kycklingen i småbitar ner i en 10 liters kastrull.
  3. Skiva morötterna i ½ cm tjocka skivor. Dela purjolöken på längden och skiva sedan den i ½ cm tjocka skivor. Häll i morötter, purjolök och de röda linserna i kastrullen med kycklingen. Över detta hälls de passerade tomaterna och vattnet. Koka upp och låt småputtra tills morötterna är mjuka.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på paketet medan du väntar på att morötterna ska kokas mjuka. Under tiden som kastrullerna sköter sig själva på spisen, skärs squashen i centimeterstora tärningar. Häll och skölj av bönorna.
  5. När morötterna är klara så häller du i kokosmjölk, squash och bönor och kryddar med curry, salt, chilipeppar, persilja, ingefära och kardemumma. Smaka av, krydda mer efter egen smak om det behövs.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mystica 16 juni 2011

    När jag gjorde den här soppan så blev min inte direkt en soppa utan en sorts grötig gryta. Smaken kan beskrivas som "indisk", vilket jag inte är jätteförtjust i, och jag tycker att det blev väldigt mycket kaka på kaka med pasta och bönor och linser. Men så är jag ganska kräsen tyvärr. Min pojkvän tyckte dock mycket om den :)

  • pamgon 29 januari 2012

    Jag bjöd släkten på den och den blev supergod!! Det är en klart favorit nu :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.