Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krashad omelett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En påsk för några år sedan så skulle det komma gäster till oss, jag hade bara att koka äggen kvar och göra, om en halvtimme skulle gästerna komma, vad gjorde jag min klant? jo tappade alla 10 äggen jag tänkte koka. Jag sprang till grannen och lånade lite ägg av henne och bestämde mig snabbt att göra omelett istället och efter det har barnen kallad denna omelett rätt krashad omelett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala o hacka lök. Smält smör i stekpanna. Låt det bli ljusbrunt. Lägg lök och skinka i stekpanna. Vispa ihop ägg, salt o vatten i en djup skål. Häll det i pannan , lyft eller stick i omeletten med en gaffel så att lös smet kan stelna.Lägg på osten. Ta gräslök över. Vill man kan man servera direkt i pannan eller på en tallrik.
  2. När jag serverar den som vardagsmat så serverar jag den direkt ifrån stekpannan. Barnen och man älskar den. Man kan även ha korv, fläsk eller dylikt i om man vill. På dagerna är man ibland inte hem förrän 17:00, då går det snabbt att röra ihop denna rätt. Den är billig också.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ThomasP 6 mars 2008

    ???? Vart tog äggen vägen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.