Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolsk fondue med räkor och frukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fruktig ananas, saftiga räkor och starkt kryddade matbananer skapar semesterstämning vid bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala matbananerna och droppa över limesaften. Hetta upp smör i en stekpanna, bryn matbananerna gyllenbruna runt om ca 10 minuter. Blanda kryddorna, strö dem över matbananerna. Ta upp dem och låt svalna.
  2. Ansa purjolöken, ta bort de grövre delarna, halvera resten på längden, ta isär bladen och skölj dem. Blanchera purjolöken i lättsaltat vatten 1 minut, spola kallt vatten över dem och låt rinna av i ett durkslag.
  3. Linda in varje matbanan i 2-3 purjolökstrimlor och fäst med träspett med 2-3 cm avstånd. Skär sedan i skivor. Ansa ananasen, skala och skär i fjärdedelar på längden, skär bort stjälken i mitten och skär fruktköttet på tvären i skivor.
  4. Spola räkorna i kallt vatten, torka av dem med papper. Skär en skåra längs ryggen, avlägsna försiktigt tarmen. Krydda räkorna med salt och cayennepeppar.
  5. Hetta upp olja i en fonduegryta, placera den på en värmeplatta. Spetsa matbananpaket, ananasskivor och räkor på fonduegafflar, fritera dem frasiga i den heta oljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.