Fruktig ananas, saftiga räkor och starkt kryddade matbananer skapar semesterstämning vid bordet.
Instruktioner
- Skala matbananerna och droppa över limesaften. Hetta upp smör i en stekpanna, bryn matbananerna gyllenbruna runt om ca 10 minuter. Blanda kryddorna, strö dem över matbananerna. Ta upp dem och låt svalna.
- Ansa purjolöken, ta bort de grövre delarna, halvera resten på längden, ta isär bladen och skölj dem. Blanchera purjolöken i lättsaltat vatten 1 minut, spola kallt vatten över dem och låt rinna av i ett durkslag.
- Linda in varje matbanan i 2-3 purjolökstrimlor och fäst med träspett med 2-3 cm avstånd. Skär sedan i skivor.
Ansa ananasen, skala och skär i fjärdedelar på längden, skär bort stjälken i mitten och skär fruktköttet på tvären i skivor.
- Spola räkorna i kallt vatten, torka av dem med papper. Skär en skåra längs ryggen, avlägsna försiktigt tarmen. Krydda räkorna med salt och cayennepeppar.
- Hetta upp olja i en fonduegryta, placera den på en värmeplatta. Spetsa matbananpaket, ananasskivor och räkor på fonduegafflar, fritera dem frasiga i den heta oljan.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar