- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Pretzel de också heter, underbart goda.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, lös den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt,
farinsocker,dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet (spara Ca 1 dl tilll
utbakningen).
- Arbeta degen väl tills den nät och jämt släpper bunkes kanter. Låt jäsa under
bak duk i ca 1 timme.
- Ta upp degen på mjölad bakbord. Dela degen i 16 bitar. Rulla till smala
längder 30 cm, det kan vara lättare att rulla längderna till hälften först
för att sedan gå tillbaka och rulla klart, då spänningen i degen har släppt.
Snurra längderna två varv, fäst ihop tiil kringlor.
- Koka upp vatten, bikarbonat och salt i en gryta under omrörning. Lägg i
en eller två kringlor i taget och låt med koka till de flyter upp. Ta upp med
hålslev och låt dem rinna av väl, ev på en handduk, lägg på plåt med
bakplåtspapper, låt dem jäsa ca 10-15 minuter.
- Sätt ugn på 225º. Pensla kringlorna med det smälta smöret och strö över flingsalt, inte för mycket bara. Grädda i mitten på ugn i ca 8-10 minuter.
Publicerat den
9 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket goda. Men jag rullade inte ut degen tilräckligt så det blev mer klumpar än kringlor, men smaken var jättegod!!