Helt underbart gott med det syrliga och det söta. Tårtan kan också dekoreras med krossad dajm eller flisad mörk choklad istället för jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125º.
- Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum. Vänd ned riset. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.
- Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 20 minuter. Låt tårtbottnen svalna lite i långpannan innan du vänder upp den och drar bort papperet.
- Fyllning: Lägg allt utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
- Garnering: Dela tårtbottnen på mitten och lägg krämen emellan. Vispa grädden och bred den ovanpå. Dekorera med jordgubbar.
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här är en av mina favorittårtor - jag brukar dekorera med dajm, det blir så himla gott!