Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig marängtårta med citronkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Helt underbart gott med det syrliga och det söta. Tårtan kan också dekoreras med krossad dajm eller flisad mörk choklad istället för jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125º.
  2. Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum. Vänd ned riset. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 20 minuter. Låt tårtbottnen svalna lite i långpannan innan du vänder upp den och drar bort papperet.
  4. Fyllning: Lägg allt utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
  5. Garnering: Dela tårtbottnen på mitten och lägg krämen emellan. Vispa grädden och bred den ovanpå. Dekorera med jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TweetyPie 21 april 2008

    Det här är en av mina favorittårtor - jag brukar dekorera med dajm, det blir så himla gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.