Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig tofu i ingefärs- och apelsinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig smakexplosion ger denna goda, vegetariska gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tofun i kuber och låt dem rinna av på hushållspapper en stund. Blanda maizena, sesamfrön, salt och peppar till paneringen. Bred ut på en tallrik och rulla tofukuberna i den.
  2. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i tofun och stek/fritera tills den är gyllene. Låt den rinna av på ett hushållspapper.
  3. Riv ingefäran och vitlöksklyftorna. Blanda med apelsinskal och apelsinsaft, muscovadosocker, misopasta och olja i en kastrull. Hetta upp och låt puttra i några minuter.
  4. Blanda ut potatismjölet i vattnet och vispa ner i kastrullen. Rör runt tills såsen tjocknar. Vänd ner tofukuberna i såsen.
  5. Servera grytan med kokt råris eller annat gryn och garnera med hackad färsk chili.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.