Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispiga bönbollar med majs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa krispiga bollar är jättegoda med en tomatsås och grönsallad. De är även goda kalla som ett snabbt mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av spadet från bönorna. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna till en slät puré i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Du kan även mosa dem med en gaffel.
  2. Krossa cornflakesen fint och blanda ner i bönorna tillsammans med majsmjöl, majskorn, salt och svartpeppar. Forma till små bollar och stek dem gyllenbruna i rapsolja.
  3. Servera bollarna gärna med kokt ris, tomatsås och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.