Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispiga chokladbollar

(1 kommentar)  
Skriv ut

I brist på havregryn här hemma blandande jag i diverse flingor i chokladbollssmeten istället. Resultatet blev väldigt lyckat, speciellt dom med kalaspuffar i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Rör smör och socker till en jämn smet.
  2. 2. Tillsätt kakao, vaniljsocker, kaffe och valfri sorters flingor och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp.
  3. 3. Häll upp kokosflingor, pärlsocker eller strössel i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna, pärlsockret eller strösslet.
  4. Lägg bollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att frysa in.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Dunadain 5 december 2010

    Mycket goda. Vi valde rice krispies varianten. Problemet med dem var att de var krispiga endast första dagen. Nästa dag var det som att tugga tuggummi. Så gör antingen liten sats, eller ge det till barnen att glufsa i sig alla på samma dag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.