Krispiga pajer med filodeg som fylls med hemmagjord, len vaniljkräm och färska bär.
Instruktioner
- Börja med vaniljkrämen.
- Häll mjölk och grädde i en kastrull. dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg stång och frön i kastrullen. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt vaniljmjölken dra 15 minuter. Ta bort vaniljstången.
- Vispa äggulor, socker och maizena luftigt med elvisp. Ställ tillbaka kastrullen med vaniljmjölk på en varm platta och slå i äggsmeten under vispning.
- Låt koka upp och rör hela tiden. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret. Sila krämen genom en finmaskig sil. Täck med plastfolie och låt svalna i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär arken i 48 kvadratiska bitar. de ska passa i en muffinsplåt. Smält smöret och pensla varje bit. Lägg fyra bitar ovanpå varandra.
- Forma degportionen till en skål i en muffinsplåt. Fortsätt tills du fyllt alla hål i muffinsplåten. Pensla eventuellt med lite mer smör.
- Fyll skålarna med vaniljkräm och bär. Strössla socker över bären. Grädda i ca 12-15 minuter tills pajerna fått en fin gyllene färg. Låt svalna innan pajerna lyfts ur formarna.
- Pudra lite florsocker över pajerna och servera.
Publicerat den
10 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar