Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispigt överbakad torskrygg med sauterad kålrabbi, fänkål och kålrot i syrlig dillsky

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Otroligt lyxig och god fiskrätt med underbara smakkombinationer! Grönsaker och sås kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt champagne och vinäger och låt såsen koka ca 3 minuter. Häll i vatten, grädde, mjölk och fond och låt såsen koka tills ca 2 dl återstår.
  2. Grönsaker: Skala och skär kålrabbi och kålrot i små tärningar, ca ½ x ½ cm. Ansa och skär fänkålen i små tärningar. Fräs grönsakerna i smör och olja i en stekpanna tills de börjar mjukna, ca 5 minuter. Krydda med salt.
  3. Fisk: Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Krydda torsken med salt och lägg bitarna i en ugnssäker form. Stöt fänkålsfröna i en mortel och blanda med ströbröd och hackad persilja. Strö blandningen på fisken och hyvla över smöret. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen till 50 graders innertemperatur, beräkna ca 20 minuter. Ta ut fisken och låt den vila 2-3 minuter före servering.
  5. Koka upp såsen och tillsätt 2 msk smör och finhackad dill. Mixa den skummig med mixerstav. Lägg upp grönsakerna i botten på djupa tallrikar. Lägg på torsken. Häll såsen runt torsken och garnera med dill. Servera genast med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.