Otroligt lyxig och god fiskrätt med underbara smakkombinationer!
Grönsaker och sås kan förberedas i god tid.
Instruktioner
- Sås:
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt champagne och vinäger och låt såsen koka ca 3 minuter. Häll i vatten, grädde, mjölk och fond och låt såsen koka tills ca 2 dl återstår.
- Grönsaker:
Skala och skär kålrabbi och kålrot i små tärningar, ca ½ x ½ cm. Ansa och skär fänkålen i små tärningar. Fräs grönsakerna i smör och olja i en stekpanna tills de börjar mjukna, ca 5 minuter. Krydda med salt.
- Fisk:
Sätt ugnen på 150 grader.
- Krydda torsken med salt och lägg bitarna i en ugnssäker form. Stöt fänkålsfröna i en mortel och blanda med ströbröd och hackad persilja. Strö blandningen på fisken och hyvla över smöret. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen till 50 graders innertemperatur, beräkna ca 20 minuter. Ta ut fisken och låt den vila 2-3 minuter före servering.
- Koka upp såsen och tillsätt 2 msk smör och finhackad dill. Mixa den skummig med mixerstav. Lägg upp grönsakerna i botten på djupa tallrikar. Lägg på torsken. Häll såsen runt torsken och garnera med dill. Servera genast med pressad potatis.
Publicerat den
18 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar