Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kristinas läckra päronkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Läcker och god päronkaka spetsad med lite päronkonjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Skiva päronen på längden och fördela dem över smeten. Strö över mandelspån och rörsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna.
  4. Garnera med mynta och gärna med nyponrosor. Servera med vispad grädde eventuellt smaksatt med päronkonjak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.