Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kristinas skorpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Fiberskorpor låter kanske inte så tilltalande, men dessa är alldeles oemotståndligt goda. Passa på att baka många, de går snabbt åt till kvällsfikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten, mjölk och matfett till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet.
  2. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, solrosfrön, linfrön, grahamsmjöl, grovt rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den är lagom fast och släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats ca 40 minuter.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till fyra längder, lika långa som en bakplåt. Låt längderna jäsa övertäckta ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Dela längderna, först längs med och därefter tvärs över i ca 2 cm breda bitar.
  6. Lägg skorporna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Rosta dem högt upp i ugnen ca 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen i 1-1,5 timme. Låt ugnsluckan stå på glänt under torkningen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pia61 18 november 2012

    De här skorporna blev jättegoda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.