Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kristins oxfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här är underbar!! Gjorde den på nyårsafton och blev väldigt uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 - 200 grader.
  2. Skär ett djupt snitt i oxfilén och precis innan ugnsbakningen gnid in salt och peppar men inte för mycket så att köttet blir torrt.
  3. Bryn köttet snabbt i äkta smör innan ugnsbakningen.
  4. Stek sedan småskuren bacon hårt i ca 2 msk smör och blanda i kryddorna, pressa i vitlöken, färska örter, och ev vitlöksost. Strö över färsk finhackad persilja.
  5. Låt röran svalna och stelna. Klicka röran i oxfilén och bind ihop med snöre. Stek i ugnen tills köttet har en temperatur på ca 70 grader. Ös gärna skyn över köttet några ggr under ugnsbakningen.
  6. Bjud med ugnsbakade rotfrukter, kantarellsås och en god sallad.
  7. Ett rödvin med hög syra passar till den här rätten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EKC6150 1 januari 2010

    Hej och tack för ett bra recept vi åt detta på nyårsafton tillsammans med hasselbackspotatis och en god rödvinssås.En klar 5 poängare från hela min familj. Mvh jocke.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.