- Serverar: 15-20 portioner
- Tid: 2 timmar 50 minuter
Skriv ut
¡Hola! Idag har jag ett magiskt ord för dig: Croqueta eller Croquette, spansk tapasdrottning :-) en typisk tapa som du kan prova i barer eller restauranger i hela Spanien.
Dessa avlånga eller runda bullar har olika namn: kibble, kroketter, croqueta (på spanska), korokke eller コロッケ (på japanska), croquette (på franska), eller kroket (på holländska).
Kroketterna är ett livsmedel som kom till Spanien från Frankrike, och den blir i en favorit maträtt som älskar god mat.
Du kan läsa mer i soleado.se
Instruktioner
- 1.- Ta en behållare och skala och riv löken.
- 2.- Tärnat bacon.
- 3.- Ta pannan på medelvärme och värma smöret i en stekpanna (du kan se att ”min medelvärme” är nummer fem.)
- 4.- Lägg den rivna löken i stekpannan och stek löken gyllne (det brukar ta ca 3 eller 4 minuter).
- 5.- Lägg och stek bacon i stekpannan (det brukar ta ca 5 minuter).
- 6.- Lägg mjöl och blanda den med bacon och löken.
- 7.- Lägg mjölk och blanda massa.
- 8.- Lägg salt och ta stekpannan på lågvärme (du kan se att ”min lågvärme” är nummer tre).
- 9.- Inte sluta omröring tills degen lossnar från stekpannan (det brukar ta ca 10 till 12 minuter). Nu den heter ”bechamel”.
- 10.- Lägg degen i en behållare och täck den med plastfolie för att undvika att skapa ett hårt skikt; och låt den svalna (det brukar ta ca 2 timmar).
- Nu har du fått bechamel redo att göra Croqueta eller Croquette!
- 11.- Ta en bit bechamels deg (beroende på hur stor du vill kroketter ska göras) och, med händerna eller två skedar, försök göra avlånga eller runda bullar.
- 12.- Vispa ägg i en tallrik och lägg ströbröd i en annan tallrik. Doppa var bechamelsdeg biten först i ägg och ströbröd sedan. Lägg upp kroketterna på smörpapper och låt dem torka i 5 minuter.
- 13.- Sätt ganska mycket olivolja i en stekpannan och stek bullar på högvärme tills de blir gyllenbruna.
- 14.- Lägg dem på hushållspapper att rinna av.
- 15.- Servera kroketterna varma och ¡que aproveche!
Publicerat den
5 mars 2015
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanon recept. Godare än alla Crocuetas jag ätit i Spanien!
I Spanien är det normal att göra croquetas en gång varje vecka. Ha en solig dag! Pablo - Soleado.se