Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kroketter med västerbottensost

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kroketterna, som är fyllda med krämig mandelpotatis och västerbottensost smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka 15 minuter, låt rinna av och svalna lätt.
  2. Lägg den varma potatisen i en mixer eller matberedare med persiljeblad, mandelspån, margarin, ost, mjölk och mjöl och mixa väl.
  3. Mjöla händerna lätt och forma en dryg matsked av potatissmeten till avlånga kroketter. Tryck till ändarna så att de blir platta. Vänd kroketterna i ägg och sedan i ströbröd så att de täcks helt av ströbröd. Lägg kroketterna på en bakpappersklädd plåt.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kroketterna i omgångar cirka 2 minuter, vänd dem under tiden, tills de är gyllene runtom. Lägg tillbaka kroketterna på plåten och ställ in i ugnen efterhand som de är färdigstekta. Värm cirka 5 minuter i ugnen tills de är genomvarma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.