Kroketterna, som är fyllda med krämig mandelpotatis och västerbottensost smälter i munnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka 15 minuter, låt rinna av och svalna lätt.
- Lägg den varma potatisen i en mixer eller matberedare med persiljeblad, mandelspån, margarin, ost, mjölk och mjöl och mixa väl.
- Mjöla händerna lätt och forma en dryg matsked av potatissmeten till avlånga kroketter. Tryck till ändarna så att de blir platta. Vänd kroketterna i ägg och sedan i ströbröd så att de täcks helt av ströbröd. Lägg kroketterna på en bakpappersklädd plåt.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kroketterna i omgångar cirka 2 minuter, vänd dem under tiden, tills de är gyllene runtom. Lägg tillbaka kroketterna på plåten och ställ in i ugnen efterhand som de är färdigstekta. Värm cirka 5 minuter i ugnen tills de är genomvarma.
Publicerat den
28 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar