Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolossal kroppkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade detta recept på Icakuriren, jag hoppas på en hit! Detta är nåt för den bekväme i alla fall då man slipper rulla o koka kroppkakorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa eller pressa potatisen i en bunke. Tärna fläsket smått, finhacka löken. Bryn fläsket i stekpanna, fett behöver inte tillsättas. Lägg i löken också, att fräsa med en stund. Krydda med pepparn och låt fyllningen svalna.
  2. Vispa upp ägget och blanda snabbt ner i det i potatisen jämte mjöl och salt. Skala och finriv de råa potatisarna. Fördela hälften av smeten i smord ugnsform, cirka 2 liter. Lägg fyllningen jämnt ovanpå och täck med resten av potatismoset. Grädda cirka 35 minuter i 200 grader varm ugn. Servera med lingon och smält smör.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • aTeresea 22 mars 2009

    En fempoängare får den här! Vi har blivit som förälskade i den här hemma.

  • zonale 20 april 2009

    Håller absolut med, full pott!! Testa den, alla ni som älskar kroppkakor.

  • Nenabirk 6 oktober 2011

    I Blekinge gör man kroppkaka i långpanna med rå potatis och då kallas det kludda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.