- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mannerströms recept med potatismjöl är klockrent! :)
Instruktioner
- Skala och koka potatisen.
Pressa den genom en potatispress ner i en bunke och låt svalna något.
- Rör i potatismjölet, äggulorna, smöret och saltet.
Blanda till en smidig deg.
- Skär fläsket till fyllningen i halvcentimeterstora bitar.
Skala och skär löken i lika stora bitar.
- Hetta upp smöret och stek fläsk och lök gyllenbrunt.
Blanda i kryddpeppar, ställ åt sidan så länge.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull.
- Rulla ut potatisdegen till en limpa och skär cirka 2 cm tjocka skivor.
Gör små fördjupningar i mitten och lägg i fyllning.
Vik ihop till bollar runt fyllningen och platta till något.
- Knaperstek fläsket till serveringen, lägg lite smör i pannan till en början så att det inte bränner vid.
Låt rinna av på hushållspapper, håll varmt.
- Koka kroppkakorna i omgångar, 5–6 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
- Servera genast med fläsket, lingon och brynt smör.
Publicerat den
29 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar