Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kroppkakor utan fläskkött

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Gott och kan varieras närmast i det oändliga genom att man byter ut fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet och den hackade hackad löken. Hacka persilja och vitlök och häll i tillsammans med oljan. Blanda ner osten och låt det smälta till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den. Blanda potatispresset med mjöl, ägg och salta. Forma bollar av potatissmeten, tryck i röran och slut ihop dem. Koka bollarna i lättsaltat vatten ca 5-6 minuter. De är klara när de flyter upp till ytan.
  2. Servera med skirat smör och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.