Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kroppkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassiska kroppkakor med lingon och smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.
  2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
  3. Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.
  4. Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
  5. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
  6. Servera med lingon och smör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillawe 27 december 2009

    Hej! Har ikväll använt mig av dittrecept på kroppkakor. Fasta och fina blev de! //lillawe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.