Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kroppkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med lingon och skirat smör.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och mosa potatisen. Lägg potatismoset på ett bakbord. Tillsätt ägget, mjölet och saltet och blanda alltsammans till en deg. Skär fläsk och lök i tärningar och bryn dem i en stekpanna. Krydda med krossad svartpeppar. Låt blandningen svalna. Forma potatisdegen till en rulle och skär den i jämna, ganska tjocka skivor. Gör ett hål i varje skiva och fyll med fläskblandningen. Slut till över fyllningen och forma bitarna till släta bullar. Koka upp vatten i en rymlig gryta och tillsätt salt. Lägg i kroppkakorna några i taget och låt dem koka i fem min sedan de flutit upp till ytan. Servera kroppkakorna med skirat smör och ligonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.