Instruktioner
Skär bort svålen på fläsket och tärna det. Skala och hacka löken och fräs dem med fläsket i en stekpanna. Krydda med kryddpeppar. Låt det kallna. Skala potatisarna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Pressa den varma potatisen och blanda samman den med mjöl och ägg. Smaka av med salt. Forma moset till en tjock rulle. Skär den i ca 10 lika stora bitar. Gör en fördjupning mitt i varje och fördela fyllningen i varje fördjupning. Forma dem till bullar och platta till dem en aning.Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i kroppkakorna och låt dem koka sakta tills de flyter upp. Låt dem koka ytterligare ca 5 minuter. Tag upp dem med en hålslev.Bjud kroppkakorna med lingonsylt.
Detta är ju mitt gamla recept, som jag alltid går efter! Vad kul att hitta det här :-) Självklart får det högsta betyg av mig, men jag gör alltid minst dubbel sats av fyllningen. Blir det över, serverar jag den vid sidan om.