Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krossad potatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegott alternativ att göra med potatisen. Om man vill är det gott att blanda i andra rotfrukter. Gott till grillat. Ger en hel långpanna potatis. Ursprungsreceptet kommer från James Oliver men är lite omgjort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen nästan klar häll av vattnet och ånga av.
  3. Smöra en långpanna och bred ut potatisen i den. Tryck till dem så att de delar sig i bitar.
  4. Strö över örtsalt och de smulade örtkryddorna. Använder du färska örter hacka dem fint. Fördela örterna över potatisen, ringla över oljan och strö över fetaosten.
  5. Låt stå i ugnen 15-20 minuter till fetaosten smält lite.
  6. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • fiaflickan 24 maj 2009

    Denna rätt kommer att stå på vårt bord många grillkvällar i sommar!!Jag gjorde detta i lördags och alla tyckte att det var jättegott.Jag använde färskpotatis och hade det inne i ugnen ca 25 minuter.Tack för receptet:)

  • christian21mars 24 januari 2012

    Måste prova denna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.