Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvstroganoff med krossade tomater

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Även om jag sett att det finns en del varianter av denna rätt, så vill jag gärna dela med mig av mitt recept. :) Jag har en "tomatig" variant med mycket färg att erbjuda. Mumsig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i "stroganoff-bitar" och bryn den tillsammans med den hackade gula löken.
  2. Tillsätt ketchup och svart-, och vitpeppar. Rör om.
  3. Häll på de krossade tomaterna, lite mer ketchup om så önskas och värm på i ca 5 minuter till.
  4. Tillsätt Milda Mini mat och koka upp. Red av med 3-4 msk Maizena redning beroende på hur tjock du vill ha korvstroganoffen. Koka några minuter till. Krydda med pizzakrydda (oregano) och ev mer peppar.
  5. Servera med ris och ev någon ananas-skiva, eller till pasta med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • idawik 14 april 2008

    hej hur gör man redningen med Maizena?

  • Ullis1 15 april 2008

    Oj, det är superlätt! Står på paketet t.om. :) Du köper förstås Maizena Redning för ljusa såser. Sedan tillsätter du Maizena-pulvret i kokande vätska under omrörning. Efter någon minut är det färdigrett, ha i redning beroende på hur tjock du vill ha stroganoffen. Fördelen med färdig redning är att den alltid blir klumpfri i motsats till gamla hederliga redningar med mjöl (vilket jag däremot också använder mig av ibland) som kan klumpa sig. Lycka till! :)

  • Bomagnus 6 juli 2008

    Jag tycker att det var gott så jag ger en 4

  • miniinatta 24 juli 2011

    Riktigt gott :D Använde Pizzakrydda ..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.