Härligt saftig bröd med läcker fyllning. Perfekt till soppa, sallad eller mellanmål.
Dessa bröd bakas i små terrakottakrukor men går givetvis bra att baka i höga muffinsformar eller helt utan formar. Men de får en speciell och läcker form med terrakottakrukor.
Instruktioner
- Låt 6 terrakottakrukor, ca 9 cm i diameter och 8 cm höga, ligga i blöt i några timmar.
- Hacka svampen och löken fint. Stek det i smör på medelvärme i ca 7 minuter. Hacka soltorkade tomater fint och tillsätt det i stekpannan. Låt det steka i någon minut. Häll upp blandningen i en skål och låt svalna.
- Deg:
Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och låt det värmas till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vätskan. Tillsätt salt och socker samt vetemjölet, lite i taget. Bearbeta degen i maskin i ca 10 minuter. Blanda i svampblandningen och låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Smöra två ark bakplåtspapper med smör och klipp till fyrkanter, 18x18 cm. Placera ett papper i varje kruka. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. dela den i 6 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg en boll i varje kruka och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och ställ dem på en plåt. Grädda krukbröden i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Täck dem om de blir för mörka i slutet av gräddningen. Låt bröden svalna.
Publicerat den
12 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar