Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krukbröd med kantareller, lök och soltorkade tomater

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härligt saftig bröd med läcker fyllning. Perfekt till soppa, sallad eller mellanmål. Dessa bröd bakas i små terrakottakrukor men går givetvis bra att baka i höga muffinsformar eller helt utan formar. Men de får en speciell och läcker form med terrakottakrukor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt 6 terrakottakrukor, ca 9 cm i diameter och 8 cm höga, ligga i blöt i några timmar.
  2. Hacka svampen och löken fint. Stek det i smör på medelvärme i ca 7 minuter. Hacka soltorkade tomater fint och tillsätt det i stekpannan. Låt det steka i någon minut. Häll upp blandningen i en skål och låt svalna.
  3. Deg: Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och låt det värmas till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vätskan. Tillsätt salt och socker samt vetemjölet, lite i taget. Bearbeta degen i maskin i ca 10 minuter. Blanda i svampblandningen och låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Smöra två ark bakplåtspapper med smör och klipp till fyrkanter, 18x18 cm. Placera ett papper i varje kruka. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. dela den i 6 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg en boll i varje kruka och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla bröden med uppvispat ägg och ställ dem på en plåt. Grädda krukbröden i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Täck dem om de blir för mörka i slutet av gräddningen. Låt bröden svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.